
Huidtherapie
Wanneer u last heeft van een huidaandoening, onzuivere huid of ouder wordende huid, dan wilt u hier iets aan doen. Of u wilt misschien advies inwinnen. Bij een huidtherapeut kunt u terecht met al uw vragen, wensen en onduidelijkheden over de huid en verzorging.

Wat doet een huidtherapeut?
Een huidtherapeut behandelt de zieke en beschadigde huid. Hiervoor heeft zij een opleiding Huidtherapie gevolgd. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen.
Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en beschadigde huid behandelt en verzorgt en de gezonde huid verfraait. HuidClinique is een paramedische kliniek die bij het Kwaliteitsregister Paramedici is vermeld. Dat wil zeggen dat je hier terecht kunt voor zowel cosmetische als medische behandelingen.
Behandeling bij HuidClinique
Bij HuidClinique is er sprake van directe toegang. Dat betekent dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Wanneer u zonder verwijzing bij HuidClinique terecht komt, krijgt u daarom eerst een intakegesprek. In dit gesprek brengen we de voorgeschiedenis van uw huid(aandoening) in kaart en doen we een screeningsonderzoek naar huidaandoeningen. Mocht het nodig blijken, dan verwijst de specialist u door naar de huisarts.
Verwijzingen en vergoedingen
Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. Vaak komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, al is dit afhankelijk van de zorgverzekering. De hoogte van de vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering.
Behandelmethoden
HuidClinique behandelt patiënten met:
- Primair lymfoedeem
- Overbeharing; hirsutisme, hypertrichosis en trichiasis
- Secundair lymfoedeem
- Acne en restacne
- Lipoedeem
- Wonden
- Vaatafwijkingen; naevus flammeus, teleangiëctasieën en couperose
- Veneus oedeem
- Dyschromien; vitiligo en melasma
- Littekens en dermatogene contracturen
- Striae (huidstrepen na bijvoorbeeld zwangerschap )
- Fibromen
- Huidtransplantaten
- Hydradenitis suprativa/acne inversa
- Pigmentstoornissen
- Tatoeages
- Brandwonden
- Manuele lymfedrainage
- Ambulante compressietherapie
- Littekenmassage
- Wondverzorging
- Lymfetaping
- Therapeutisch elastische kousen
- Zelfmanagement
- Licht- en lasertherapie
- Elektrische epilatie
- Coagulatie
- Camouflagetherapie
- Acnetherapie
- Chemische peelingen
- TCA-peeling
- Jessnerpeeling
- Dermatografie (medische tatoeage)
- Algemene huidverzorging/huidadvies