Oedeemtherapie

Verdikkingen in de benen of armen, zonder dat de rest van uw lijf is aangekomen? Mogelijk heeft u te maken met oedeem. Wanneer een arts of behandelaar oedeem bij u vaststelt, betekent dat niet dat u er maar mee moet leven. Er zijn behandelingen die u kunnen helpen.

oedeem-therapie

Wat is oedeem?

Oedeem is een ophoping van vocht in de huid en kan op verschillende manieren ontstaan. Zo spreken we van lymfoedeem wanneer de vochtophoping wordt veroorzaakt door het falen van het lymfvatsysteem. Een andere oorzaak kan zijn dat uw aderen slecht functioneren. In dat geval hebben we het over veneus oedeem. Lymfoedeem en veneus oedeem kunnen ook gezamenlijk optreden.

Hoe ontstaat oedeem?

Oedeem kan ontstaan na een trauma, zoals een operatie of een ongeval. Ook kan oedeem ontstaan wanneer lymfklieren verwijderd worden, zoals bijvoorbeeld bij kanker het geval is. Soms is het zo dat lymfvaten niet goed zijn aangelegd. Oedeem is te herkennen doordat het een zwaar en gespannen gevoel geeft in bijvoorbeeld een arm of been. Ook kan het zijn dat er een stoornis is in de aanleg van het vetweefsel. Dit noemen we ‘lipoedeem’.

Behandelmogelijkheid bij oedeem

De behandeling van veneus, lymf- en lipoedeem bestaat in de meeste gevallen uit een combinatie van manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie, bewegingsoefeningen en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Oedeemtherapie kan ook ingezet worden bij het verminderen van littekens.

Ervaringen

Ik ken Maryam al jaren. Altijd tevreden de deur uit. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam.

- Naz

Ik kom al zo’n 10 jaar bij jullie en word elke keer naar tevredenheid behandeld. Vriendelijk personeel en ervaren!

- Senay

Ik ben super tevreden over Huidclinique. Heb zowel laserbehandelingen voor mijn benen gehad, als acne/huidbehandelingen.

- Felice

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!