Oedeemtherapie

Verdikkingen in de benen of armen, zonder dat de rest van uw lijf is aangekomen? Mogelijk heeft u te maken met oedeem. Wanneer een arts of behandelaar oedeem bij u vaststelt, betekent dat niet dat u er maar mee moet leven. Er zijn behandelingen die u kunnen helpen.

oedeem-therapie

Wat is oedeem?

Oedeem is een ophoping van vocht in de huid en kan op verschillende manieren ontstaan. Zo spreken we van lymfoedeem wanneer de vochtophoping wordt veroorzaakt door het falen van het lymfvatsysteem. Een andere oorzaak kan zijn dat uw aderen slecht functioneren. In dat geval hebben we het over veneus oedeem. Lymfoedeem en veneus oedeem kunnen ook gezamenlijk optreden.

Hoe ontstaat oedeem?

Oedeem kan ontstaan na een trauma, zoals een operatie of een ongeval. Ook kan oedeem ontstaan wanneer lymfklieren verwijderd worden, zoals bijvoorbeeld bij kanker het geval is. Soms is het zo dat lymfvaten niet goed zijn aangelegd. Oedeem is te herkennen doordat het een zwaar en gespannen gevoel geeft in bijvoorbeeld een arm of been. Ook kan het zijn dat er een stoornis is in de aanleg van het vetweefsel. Dit noemen we ‘lipoedeem’.

Behandelmogelijkheid bij oedeem

De behandeling van veneus, lymf- en lipoedeem bestaat in de meeste gevallen uit een combinatie van manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie, bewegingsoefeningen en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Oedeemtherapie kan ook ingezet worden bij het verminderen van littekens.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!