Elektrische coagulatie

Oneffenheden op de huid komen in verschillende vormen voor. Ze kunnen erg ontsierend en storend zijn. In dat geval is het zinvol om contact op te nemen met de huidtherapeut. Die kan u adviseren over de te nemen stappen om de oneffenheden te verminderen.

elektrische coagulatie

Verschillende soorten huidoneffenheden

Er zijn meerdere soorten huidoneffenheden te onderscheiden, waarvan we er hier drie toelichten.

Milia’s

Deze gerstekorrels zijn kleine cysten (een gevulde holte) van de huid. Het gaat om talrijke, geelwitte knobbeltjes ter grootte van een speldenknop. U vindt de bultjes met name rond de ogen. Milia’s zijn gevuld met opeengehoopte verhoornde talgkliercellen.

Fibromen (steelwratjes)

Steelwratjes komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid.

Dermatosis papulosa

Deze huidaandoening is zichtbaar als zwartbruine bolletjes op de huid. Ze komen vaak voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Deze bolletjes zien er uit als donkergekleurde sproeten, maar zijn wel verheven en liggen op het huidoppervlak. Bij mensen met een gepigmenteerde huid komen ze vaak voor op de jukbeenderen, wangen en hals.

Behandelmogelijkheden bij huidoneffenheden

Elektrische coagulatie is een behandelmethode waarbij door middel van stroom kleine ontsierende goedaardige huidaandoeningen behandeld kunnen worden. Vaak worden ze weg- of dichtgebrand. Dit gebeurt met een klein naaldje. Coagulatie wordt ingezet bij fibromen (steelwratjes), teleangiëctastieën (verwijde bloedvaatjes) en ouderdomsvlekken.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!