Acnetherapie

Acne is vervelend en storend. Natuurlijk omdat het pijn kan doen en onaangenaam aanvoelt, maar ook omdat u zich er onzeker door kan voelen. Gelukkig zijn er manieren om deze huidaandoening te behandelen.

acne

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. In de meeste gevallen begint acne in de pubertijd. In die periode ondergaat de huid onder invloed van androgene (mannelijke) hormonen allerlei veranderingen. Acne verdwijnt meestal rond het 25e levensjaar. In sommige gevallen ontstaat acne op oudere leeftijd.

Oorzaken van acne

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Onder andere:

  • Verhoogde talgproductie
  • Verstopping van de talgklier
  • Bacteriegroei in de talgklier
  • Stress en voeding

Combinatie van behandelmethoden

De acnebehandeling bij de huidtherapeut verschilt van persoon tot persoon. We kunnen verschillende technieken en apparaten inzetten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Acnetherapie
  • Chemische peeling
  • Microdermabrasie
  • Laserbehandeling
  • Dieptereiniging

Ook effectief bij hydradenitis suprativa (HS)

Heeft u geregeld last van bultjes in je liezen of oksels? En kunnen die er soms rood of geïrriteerd uitzien? Mogelijk heeft u last van hydradenitis suprativa (HS). Er is sprake van HS bij terugkerende (chronische) huidontstekingen. Dit wordt veroorzaakt door een ontsteking van de zweetklieren in veelal oksels en/of liezen. Gelukkig kunnen we hier iets aan doen in de vorm van acnetherapie of lasertherapie.

Ervaringen

Ben al jaren klant bij HuidClinique. Maryam en haar team zijn uitstekend: altijd goed luisteren en goed advies geven. Ze zijn vakkundig en met ervaring en vooral aardig. Administratieve kant werkt bij hun ook perfect. Dank jullie wel.

- Ellie

Sinds ca. 2 jaar zijn mijn dochter en ik klant bij de Huidclinique. In eerste instantie zijn we bij de Huidclinique terecht gekomen voor mijn dochter (gezichtsbehandelingen). Zelf ben ik inmiddels ook klant geworden! De dames (zowel op de locatie Amersfoort als Utrecht) zijn heel professioneel en servicegericht en staan altijd klaar voor een eerlijk advies. We bevelen de Huidclinique aan iedereen aan!

- Konstantina

Ten eerste zijn deze dames zeer vakkundig. Ik voel me hier thuis. Ze geven goede advies en doen hun werk perfect. Ik zal iedereen aanraden.

- U.

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!