Acnetherapie

Acne is vervelend en storend. Natuurlijk omdat het pijn kan doen en onaangenaam aanvoelt, maar ook omdat u zich er onzeker door kan voelen. Gelukkig zijn er manieren om deze huidaandoening te behandelen.

acne

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. In de meeste gevallen begint acne in de pubertijd. In die periode ondergaat de huid onder invloed van androgene (mannelijke) hormonen allerlei veranderingen. Acne verdwijnt meestal rond het 25e levensjaar. In sommige gevallen ontstaat acne op oudere leeftijd.

Oorzaken van acne

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Onder andere:

  • Verhoogde talgproductie
  • Verstopping van de talgklier
  • Bacteriegroei in de talgklier
  • Stress en voeding

Combinatie van behandelmethoden

De acnebehandeling bij de huidtherapeut verschilt van persoon tot persoon. We kunnen verschillende technieken en apparaten inzetten. Hierbij kunt u denken aan:

  • Acnetherapie
  • Chemische peeling
  • Microdermabrasie
  • Laserbehandeling
  • Dieptereiniging

Ook effectief bij hydradenitis suprativa (HS)

Heeft u geregeld last van bultjes in je liezen of oksels? En kunnen die er soms rood of geïrriteerd uitzien? Mogelijk heeft u last van hydradenitis suprativa (HS). Er is sprake van HS bij terugkerende (chronische) huidontstekingen. Dit wordt veroorzaakt door een ontsteking van de zweetklieren in veelal oksels en/of liezen. Gelukkig kunnen we hier iets aan doen in de vorm van acnetherapie of lasertherapie.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!