6 hardnekkige fabels rondom huidverzorging

Dat je je huid goed moet verzorgen om er op je best uit te zien, behoeft geen uitleg. Toch doen nog heel veel fabels over huidverzorging de ronde. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

huidverzorging

‘Bescherm je huid alleen bij zonneschijn met een zonnefactor’

Nee, eigenlijk moet je dit het hele jaar door doen. Ook in de herfst en de winter, en zélfs als de zon niet schijnt. De schadelijke uv-straling van de zon is namelijk altijd aanwezig. Ook als het bewolkt of mistig is, want de straling laat zich niet door wolken tegenhouden. De kracht van de uv-straling verschilt echter wel per jaargetijde. ’s Zomers, maar ook ’s winters bij sneeuw en ijs die 80% van de zonnestralen kunnen reflecteren, is deze het krachtigst. Kies dus het hele jaar door voor minimaal een beschermingsfactor SPF 30.

‘Alleen oudere mensen krijgen pigmentvlekken’

Alhoewel pigmentvlekken vaak ‘ouderdomsvlekken’ genoemd worden, hebben ze helemaal niets met leeftijd te maken. De pigmentvlek is namelijk het resultaat van overproductie van melanine. Dit pigment is verantwoordelijk voor de kleur van je huid en haar. Zulke ophopingen van pigment zijn het gevolg van huidschade die veroorzaakt is door de zon en kunnen dus ook al op jongere leeftijd zichtbaar worden. Zorg daarom altijd voor een goede zonbescherming. Pigmentvlekken kunnen verder ook nog veroorzaakt worden door hormoonschommelingen, een ontsteking en vervuiling. Wist je dat wij verschillende manieren hebben om pigmentvlekken te behandelen?

‘Je huid heeft het hele jaar door dezelfde verzorging nodig’

Ook dit is echt weer zo’n hardnekkige fabel, met als gevolg dat veel mensen dan ook het hele jaar door dezelfde skin care producten gebruiken. Maar als je bedenkt wat je huid tijdens de verschillende jaargetijden allemaal moet doorstaan, is dat niet logisch. In de herfst en de winter is je huid doorgaans droger en schraler door de kou. En wat dacht je van de zomer met invloeden van transpiratie, zeewater en chloor? Andere omstandigheden vragen om een andere verzorging. Wij kunnen er je alles over vertellen.

‘Jouw gezichtscrème is ook geschikt voor je man’

In onze hedendaagse wereld waar een term als ‘genderneutraal’ door steeds meer mensen omarmd wordt, is er over het algemeen toch nog wel een verschil in huidverzorging. De behoefte van de mannenhuid kan daarom wezenlijk verschillen van die van jou. De mannenhuid is over het algemeen wat dikker, meestal ook wat vetter en – oneerlijk maar waar – veroudert minder snel. Ook kan het te lijden hebben onder de dagelijkse scheerbeurten. Hij verdient dus beslist een huidverzorging die is afgestemd op zijn huid.

‘Stem je huidverzorging af op je leeftijd’

Het is inderdaad waar dat de ouder wordende huid een andere huidverzorging behoeft. Maar die moet je niet afstemmen op je leeftijd, maar op de conditie van je huid. Misschien heb jij al op jonge leeftijd last van een droge huid, terwijl dat probleem bij je beste vriendin pas over een jaar of tien begint te spelen. Laat je huid daarom eens beoordelen door een specialist. Wij kunnen je precies vertellen wat je huidtype is en hoe je huidconditie er op dit moment bij staat.

‘Chemische bestanddelen zijn slecht voor je huid’

Cosmetica bevatten over het algemeen de nodige chemische bestanddelen, maar deze zijn niet per definitie slecht voor je huid. Vaak zorgen ze ervoor dat het product langer houdbaar is en er geen bacteriën op groeien. Toch kunnen er stoffen aan zijn toegevoegd waarop je allergisch reageert, maar dat geldt ook voor zuiver natuurlijke cosmetica. Wil je weten wat écht goed is voor je huidverzorging? Kom gewoon eens langs bij HuidClinique. Dan kunnen wij je adviseren. En dat eerste gesprek is ook nog eens gratis!

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!