FAQ: Alles over huidveroudering

Huidveroudering. We krijgen er allemaal mee te maken. Toch bestaan er veel vragen rondom het verschijnsel. Logisch, want huidveroudering is nou niet iets waar de meeste mensen blij mee zijn. Hoe kom je eraan en, belangrijker nog, hoe kom je eraf? Deze en andere veel gestelde vragen beantwoorden we graag!

huidveroudering

Wat zorgt voor huidveroudering?

Met stip op een staat deze vraag. Want hoe komt het toch dat je huid er ouder uit gaat zien? Dat heeft te maken met veranderingen in verschillende huidlagen.

  • De bovenste huidlaag wordt dunner en kwetsbaarder
  • Dieper in de huid neemt de aanmaak van collageen en elastine af, stofjes die de huid soepel en elastisch houden. Daardoor wordt de huid slapper en krijg je rimpels.
  • Ook neemt de talgproductie af, waardoor de huid droger en doffer wordt.
  • Doordat je botweefsel en onderhuids vet verliest, verandert de gezichtsstructuur en gaat de slappere huid sneller hangen.

Waardoor lijkt een gezicht ouder?

Vaak denken we dat een gezicht vooral ouder lijkt door rimpels. Maar er speelt meer. Ook pigmentvlekken, een slappere huid, droogheid en dofheid en wallen doen een huid ouder lijken.

Waar krijg je als eerst rimpels?

Stiekem begint het huidverouderingsproces al ver voordat je het op je gezicht ziet. Al in je twintiger jaren begint de huid dunner en slapper te worden. Maar wanneer je rimpels krijgt, wordt dit proces opeens heel zichtbaar. De eerste rimpels zie je meestal rondom de ogen. Deze rimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd.

Hoe kun je huidveroudering voorkomen?

Helaas, huidveroudering is niet te voorkomen. Hoe snel en hoeveel last je ervan hebt, verschilt wel per persoon. Dat heeft voor een deel te maken met je genen. Je kunt een natuurlijke aanleg hebben voor een sneller verouderende huid. Daarnaast kunnen ook andere dingen een rol spelen bij een sneller ouder lijkende huid. Denk aan overmatig zonnen, roken, ongezond eten en drinken en weinig beweging. Een goede huidverzorging kan wel helpen de huid langer fit en vitaal te houden.

Kun je huidveroudering terugdraaien?

Zoals hierboven ook al gezegd: gedane zaken nemen geen keer. Maar je kunt wel door middel van behandelingen en goede huidverzorging bepaalde tekenen van huidveroudering verminderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Laserbehandeling om pigmentvlekken te verminderen
  • Chemische peeling om de huid te helpen vernieuwen en verfrissen
  • Microdermabrasie om de celvernieuwing aan te wakkeren

Hoe word je mooi oud?

Wat ‘mooi oud worden’ is, verschilt natuurlijk enorm per persoon. De een vindt het prachtig om de natuur op zijn beloop te laten, de ander wil rimpels en lijntjes het liefst zoveel mogelijk laten verdwijnen. Om de huid op gezonde en fitte manier te laten verouderen, is een goede huidverzorging sowieso een goed idee. Een huidtherapeut kan je hierover adviseren en eventueel een behandeling uitvoeren. Dit hoeven niet direct heel ingrijpende behandelingen te zijn, zoals een facelift. Een ‘facelift zonder snijden’ (maar mét laser) is bijvoorbeeld een goede en laagdrempelige manier om je huid mooi en fris te houden.

Even meedenken

Wil jij meer weten over huidveroudering en de mogelijkheden om de huid mooi te houden? De huidtherapeuten van HuidClinique denken graag met je mee. In bepaalde gevallen wordt een behandeling ook vergoed. Dit hangt af van jouw verzekeraar en polis. Neem gerust contact op voor informatie of het maken van een afspraak.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!