Behandeling uitgelicht: cryolipolyse

Je bent lekker afgevallen, maar die laatste vetrandjes krijg je maar niet weg. Hoe hard je ook traint en hoe goed je ook op je voeding let: die love handles blijken bijzonder hardnekkig. Dat komt omdat ze te maken hebben met de verhouding van hormonen in je lichaam. Betekent dat dan dat je er nooit vanaf komt? Jawel hoor, cryolipolyse is dé oplossing. In dit blog leggen we je uit hoe dat werkt.

cryolipolyse

Vetverbranding door bevriezing

‘Cryo’ is afgeleid van het oud-Grieks en betekent ‘ijs, vorst of koude’. Als voorvoegsel bij een woord heeft het betrekking op zeer lage temperaturen. ‘Lipolyse’ betekent ‘vetverbranding’. Met andere woorden: bij cryolipolyse wordt vetweefsel verbrand door middel van zeer lage temperaturen.

Clatuu

In onze praktijk betekent dit dat hardnekkige vetophopingen met behulp van ons Clatuu cryolipolyse apparaat heel plaatselijk door middel van koeling afgebroken wordt. Daardoor verbeteren je contouren. Er hoeve dus geen sneetjes in je huid gemaakt te worden om vet te kunnen afzuigen. Nee, het is een heel mooie en effectieve niet-invasieve behandeltechniek die licht, radiofrequentie en mechanische massage combineert.

Niet bestand tegen kou

Vetcellen zijn niet bestand tegen erge kou. Wanneer ze worden afgekoeld tot onder 4 graden Celsius sterven ze af en worden ze via de natuurlijke weg door je lichaam afgevoerd. Bij cryolipolyse kunnen we je probleemzones heel lokaal behandelen. Onze apparatuur kan ook nog eens twee zones tegelijk behandelen. Dat gaat niet ten koste van het resultaat, maar is wel lekker efficiënt. Je huid wordt in de vacuümkop gezogen en de zone daaromheen wordt rondom gekoeld, waardoor overal dezelfde koeling heerst en deze niet vervliegt. Daardoor is de behandeling effectiever en het resultaat beter.

Lekker ontspannen

Als de behandeling – die ongeveer een uur duurt – begint, kun je een beetje pijn, kramp, tintelingen en kou voelen. Maar dat verdwijnt zodra de koeling intenser wordt. Tijdens de cryolipoyse behandeling kun je lekker ontspannen, muziek luisteren of een boek of tijdschrift lezen. En na de behandeling kan het behandelde gebied wat beurs aanvoelen. De huid kan zelfs wat rood zijn of blauw worden, maar dat verdwijnt vanzelf weer en kan geen kwaad.

Cryolipolyse werkt door

Na je behandeling gaat je lichaam hard aan het werk om alle afgebroken vetcellen af te voeren. Je ziet dus nog niet onmiddellijk resultaat, maar dat wordt in de weken daarna wel steeds duidelijker zichtbaar. Eenmaal afgebroken vetcellen keren niet meer terug en kunnen zich dus niet meer vullen. Soms is nog een aanvullende behandeling nodig – liefst met een tussenperiode van twee maanden – om het door jou gewenste resultaat te bereiken.

Gratis proefbehandeling

Denk je dat cryolipolyse ook iets voor jou zou kunnen zijn? Als je medicijnen gebruikt of bepaalde aandoeningen hebt, adviseren we om dit eerst met je arts te bespreken. Heb je groen licht? Neem dan contact op voor een gratis proefbehandeling.

Ervaringen

Ben al jaren klant bij HuidClinique. Maryam en haar team zijn uitstekend: altijd goed luisteren en goed advies geven. Ze zijn vakkundig en met ervaring en vooral aardig. Administratieve kant werkt bij hun ook perfect. Dank jullie wel.

- Ellie

Sinds ca. 2 jaar zijn mijn dochter en ik klant bij de Huidclinique. In eerste instantie zijn we bij de Huidclinique terecht gekomen voor mijn dochter (gezichtsbehandelingen). Zelf ben ik inmiddels ook klant geworden! De dames (zowel op de locatie Amersfoort als Utrecht) zijn heel professioneel en servicegericht en staan altijd klaar voor een eerlijk advies. We bevelen de Huidclinique aan iedereen aan!

- Konstantina

Ten eerste zijn deze dames zeer vakkundig. Ik voel me hier thuis. Ze geven goede advies en doen hun werk perfect. Ik zal iedereen aanraden.

- U.

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!