De chemische peeling uitgelicht

Hoe tevreden ben jij met je huid? Krijg je een blij gevoel als je in de spiegel kijkt, of storen allerlei oneffenheden je elke keer weer? Littekentjes, pigmentvlekken of rimpels en lijntjes kunnen je altijd zo stralende look in de loop der tijd behoorlijk ontsieren. Een chemische peeling kan dan een goede oplossing zijn. Lees snel verder, zodat we je precies kunnen uitleggen wat deze behandeling inhoudt.

chemische-peeling

Grootste orgaan

Laten we eerst even inzoomen op de huid. Je huid is je grootste orgaan en het heeft veel functies:

  • het beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf
  • het houdt je lichaamstemperatuur constant
  • het maakt vitamine D aan
  • het zorgt dat je warmte, kou, druk, pijn, jeuk en aanrakingen kunt voelen.

Multifunctioneel

Als we een doorsnede van de huid bekijken, blijkt deze uit drie lagen te bestaan: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. De opperhuid is het buitenste laagje waar we dagelijks tegenaan kijken. Maar vlak onder die oppervlakte worden nieuwe cellen gevormd. In de lederhuid daaronder bevinden zich collageen en elastinevezels die zorgen voor respectievelijk volume en elasticiteit. Ten slotte komen we aan bij het onderhuidse bindweefsel dat voornamelijk uit vet bestaat. Dat zorgt voor een warmte-isolerend laagje, dient als energieopslag én geeft vorm aan je gezicht en lichaam.

Droger, doffer en ruwer

Doordat onze huid zich continu vernieuwt, heeft die de prachtige eigenschap dat die zichzelf herstelt. Ieder wondje of sneetje groeit immers uiteindelijk weer dicht. Maar dit laat doorgaans wel zichtbare sporen achter in de vorm van littekens of putjes. Andere beschadigingen, zoals zonschade, uiten zich dan weer in pigmentvlekken. En doordat je huidcellen, naarmate je ouder wordt, minder hard gaan werken, wordt je huid stugger en worden dode huidcellen minder snel afgevoerd: je huid wordt droger, doffer en ruwer.

Huidklachten

Met een chemische peeling kunnen we je huid een flinke oppepper geven, waardoor oneffenheden minder zichtbaar worden of zelfs helemaal verdwijnen. Bij de volgende huidklachten is een dergelijke behandeling zeer effectief:

  • acne
  • pigmentafwijkingen
  • littekens
  • huidveroudering
  • huidconditieverbetering

Chemische peeling

Met name het woordje ‘chemische’ in ‘chemische peeling’ wil mensen nog weleens afschrikken. ‘Chemisch’ slaat echter op de chemische reactie die tijdens de peeling in je huid plaatsvindt en niet op de stof of het zuur dat gebruikt wordt. Want vaak worden die juist uit natuurlijke producten gehaald. Het is echter wel belangrijk dat je de behandeling door een specialist laat doen, die precies weet wat jouw huid nodig heeft en hoe ze de behandeling moet uitvoeren.

Exfoliëren

De chemische peeling die op je huid wordt aangebracht, bevat zuren die het bovenste, beschadigde laagje van je huid als het ware losweken: exfoliëren. Soms kan dat wat branderig aanvoelen. De dode huidcellen komen los en ook in de dagen daarna kan de huid nog wat vervellen. Dat is niets om van te schrikken, maar is het natuurlijke gevolg van de behandeling. Want juist daardoor wordt de onderste laag van de opperhuid aangezet om snel nieuwe huidcellen te produceren. En dat duurt niet de gebruikelijke 30 tot 40 dagen, maar slechts 7 tot 10 dagen! Trouwens, dat vervellen gebeurt lang niet altijd. Dat is helemaal afhankelijk van welke peeling we gebruiken, want we hebben namelijk heel veel verschillende peelings. Elk met hun eigen specifieke eigenschappen.

Gladdere en egalere huid

Afhankelijk van de diepte en de soort van de peeling en het gebruikte zuur, kan de peeling ook je lederhuid aanspreken, zodat er extra collageen en elastine wordt aangemaakt en pigmentvlekken worden aangepakt. Ieder zuur heeft zijn eigen eigenschappen en dus is niet elke chemische peeling hetzelfde. Wat wel overeenkomsten vertoont, is het resultaat: een gladdere en egalere huid. Littekens en pigmentvlekken vervagen of verdwijnen en lijntjes en rimpels worden minder diep.

Gratis consult

Ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? We kunnen je er nog van alles over vertellen, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren. Plan een gratis consult en laat je overtuigen door het resultaat.

Ervaringen

Ik ken Maryam al jaren. Altijd tevreden de deur uit. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam.

- Naz

Ik kom al zo’n 10 jaar bij jullie en word elke keer naar tevredenheid behandeld. Vriendelijk personeel en ervaren!

- Senay

Ik ben super tevreden over Huidclinique. Heb zowel laserbehandelingen voor mijn benen gehad, als acne/huidbehandelingen.

- Felice

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!