Jouw vragen over hardnekkig vet beantwoord

Hardnekkig vet komt vaak voor. Hierbij spreken we voornamelijk over dat vervelende buikvet wat maar niet weg te krijgen is, of het vet op je dijen. Hoe komt het zelfs dat fanatiek sporten het niet oplost? Zo zullen er misschien wel meer vragen zijn. In dit blogartikel lees je de antwoorden op veelgestelde vragen.

hardnekkig vet

Hoe kom ik aan dat hardnekkige vet?

Zogezegd is hardnekkig vet vooral te vinden op je buik. Maar ook je benen, onderrug en heupen zijn plekken waar vet verbranden lastig is. Dit komt doordat hier zich vetweefsel bevindt dat langzaam verbrandt. Wanneer je dan ook veel suikers en fastfood eet, komt er meer vet binnen dan dat er verbrand kan worden. Daarnaast kunnen ook je je genen of hormonen een rol spelen. Je lichaam is nu eenmaal zo aangelegd, of je ervaart veel stress. De stress maakt het hormoon cortisol aan, wat weer wordt opgeslagen in vet.

Speelt ouder worden ook een rol?

Ja, dat kan zeker. Eigenlijk is dit ook weer een kwestie van je hormonen. Vrouwen krijgen bijvoorbeeld meer last van hardnekkig vet in de menopauze. Door de hormonale veranderingen in je lichaam wordt je vet opnieuw ingedeeld. Doordat de stof insuline ook hierdoor wordt beïnvloed, raak je het buikvet minder snel kwijt. Maar naast de menopauze, beweeg je simpelweg ook minder bij ouder worden. Daardoor neemt je vet ook niet of minder snel af.Vaak denken we dat een gezicht vooral ouder lijkt door rimpels. Maar er speelt meer. Ook pigmentvlekken, een slappere huid, droogheid en dofheid en wallen doen een huid ouder lijken.

Moet ik een crashdieet volgen om hardnekkig vet kwijt te raken?

We begrijpen dat dit verleidelijk klinkt. Toch is het slechts een quick fix en niet gezond voor je lichaam. Je eet te weinig calorieën. Je krijgt daardoor nooit de nodige voedingsstoffen binnen. Je raakt misschien wel vet kwijt, maar dat komt na enige tijd net zo hard weer terug. Je houdt namelijk nooit een crashdieet voor altijd vol. Het is verstandiger om op zoek te gaan naar een veiligere oplossing.

Wat voor oplossing is er voor hardnekkig vet?

Tegenwoordig bestaan er talloze technieken om, zonder een operatie of crasdieet, vet te verwijderen. Hieronder vind je twee goede opties:

  • VelaShape: met een combinatie van infrarood licht, radiofrequentie, vacuüm en een mechanische massage wordt je vet gestimuleerd te slinken. Je lichaam komt zelf in actie, doordat je doorbloeding en huidelasticiteit verbeteren en je vetweefsel wordt verwarmt. Dat zorgt voor meer vetafbraak en dus ook een afgeslankt buikje.
  • Cryolipolyse: een innovatieve techniek om plaatselijk vetcellen te verminderen door koeling. Door de vetcellen als het ware te bevriezen, breken ze af en komt er een mooie contour tevoorschijn.

Komt het weer terug?

De afgebroken vetcellen kunnen op geen enkele manier terugkomen. Ze zijn niet in staat om te vermenigvuldigen. Maar dit betekent niet dat er geen nieuw vet kan worden aangemaakt. Door weer verkeerd te gaan eten, worden vetcellen geactiveerd. De behandeling is daarom geen excuus om een verkeerde levensstijl op te pakken. Heb je nog vragen over de behandeling of interesse? Neem gerust contact op en onze specialisten helpen je graag verder!

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!