Huidverzorging voor verschillende huidtypes

Er zijn ontzettend veel verschillende huidtypes die allemaal een andere benadering vereisen om een optimale gezondheid van de huid te behouden. Elke benadering verlangt bepaalde richtlijnen om die zachte en stralende teint in het gezicht te behouden. Wil je weten wat essentieel is voor jouw huidverzorgingsroutine? Lees dan snel verder!

Huidtypes

Welke huidtypes zijn er?

Om je huid optimaal te kunnen verzorgen moet je eerst weten welk huidtype je hebt. Hier kun je achter komen door een huiddiagnose en een huidmeting te laten doen bij een huidspecialist of schoonheidsspecialist. De specialist concludeert of je te maken hebt met een droge huid, vette huid, gevoelige huid, rijpe huid, acnegevoelige huid of gecombineerde huid.

Tips voor een droge huid

Een droge huid is gevoelig en jeukt snel. De huid voelt ruw aan, waardoor er rode plekken en witte schilfers ontstaan. Hier zijn enkele tips om je droge huid tegen te gaan:

 • Gebruik vochtinbrengende crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine.
 • Gebruik milde, hydraterende reinigingsmiddelen om ergere uitdroging te voorkomen.
 • Gebruik peelings om dode huidcellen te verwijderen en de opname van hydraterende producten te bevorderen.

Tips voor een vette huid

Dit huidtype glimt op plekken rondom de neus, kin en het voorhoofd. Vaak zijn er mee-eters of puistjes zichtbaar. Om een vette huid tegen te gaan kun je:

 • Gebruik maken van een zachte reinigingsmelk en exfoliërende producten om de vettigheid te verminderen en de talgproductie te reguleren.
 • Kiezen voor olievrije crèmes om hydratatie te bieden zonder de poriën te verstoppen.

Tips voor een gevoelige huid

De gevoelige huid kenmerkt zich door roodheid, zwellingen en droogheid. Dit gaat vaak gepaard in combinatie met een ruwe en schilferige huid. De gevoeligheid kan ontstaan door allergieën voor bepaalde ingrediënten van producten. De gevoelige huid kun je behandelen door:

 • Hypoallergene en parfumvrije producten te vermijden.
 • Het gebruik van agressieve ingrediënten zoals alcohol en zuren te voorkomen.

Tips voor een rijpe huid

Dit huidtype wordt herkend door fijne lijntjes en een gebrek aan stevigheid. Er is weinig elasticiteit en volume zichtbaar. Ook kan er sprake zijn van ouderdomsvlekken die de huid minder egaal maken. Als je te maken hebt met een rijpe huid kun je:

 • Gebruik maken van anti-aging producten zoals retinol en vitamine C.
 • Je huid hydrateren om droogheid en fijne lijntjes te verminderen.

Tips voor een acne-gevoelige huid

De acne-gevoelige huid bevat veel oneffenheden zoals roodhuid, puistjes en mee-eters. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om acne tegen te gaan. Daarnaast kun je zelf:

 • Kiezen voor producten met salicylzuur om een verstopping in je poriën te voorkomen.
 • Je huid reinigen met overtollige olieproducten om bacteriën te verwijderen.
 • Langs een huidtherapeut gaan om acnetherapie te ondergaan. Deze behandeling wordt vergoed door je aanvullende verzekering.

Tips voor een gecombineerde huid

De gecombineerde huid is een combinatie van droogheid en vetheid. Het voorhoofd, de kin en neus zijn vet, terwijl de wangen bijvoorbeeld weer droog aanvoelen. Deze plekken zijn gevoelig voor onzuiverheden en mee-eters. Om dit huidtype te verzorgen kun je het beste:

 • Verschillende producten toepassen op delen van je gezicht, afhankelijk van de status van je gezicht.
 • Micellair water gebruiken. Dit is een reinigingsmiddel dat geschikt is voor een droge en vette huid.

Behandelingen

Ongeacht je huidtype is het belangrijk om te kiezen voor een gezonde levensstijl waarin je gezond en gevarieerd eet en voldoende hydrateert. Consistentie in je huidverzorgingsroutine is belangrijk voor een gezonde huid. De aanpak van een huidspecialist en je eigen dagelijkse verzorging kunnen veel effect hebben op je huid. Wil je je gezicht laten behandelen om je huid te verbeteren? Kies voor een behandeling bij de HuidClinique en neem contact op om een afspraak in te plannen! Met ruim 18 jaar ervaring op het gebied van huidtherapie bieden we voor ieder huidtype een geschikte behandeling met passende producten. In een gratis intakegesprek bepalen we wat het beste is voor jouw huid.

Ervaringen

Ik ben al 13 jaar vaste klant van de HuidClinique in Amersfoort. Daar word ik altijd vakkundig door Maryam en haar collega’s geholpen. Voor mij bestaat er geen betere. Ook ga ik altijd heel enthousiast de deur uit, dus dat wil een heleboel zeggen.

- Wilma Ordelman

Ben al jaren klant bij HuidClinique. Maryam en haar team zijn uitstekend: altijd goed luisteren en goed advies geven. Ze zijn vakkundig en met ervaring en vooral aardig. Administratieve kant werkt bij hun ook perfect. Dank jullie wel.

- Ellie

Sinds ca. 2 jaar zijn mijn dochter en ik klant bij de Huidclinique. In eerste instantie zijn we bij de Huidclinique terecht gekomen voor mijn dochter (gezichtsbehandelingen). Zelf ben ik inmiddels ook klant geworden! De dames (zowel op de locatie Amersfoort als Utrecht) zijn heel professioneel en servicegericht en staan altijd klaar voor een eerlijk advies. We bevelen de Huidclinique aan iedereen aan!

- Konstantina

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!