Neem voorgoed afscheid van huidoneffenheden

We willen het liefst een mooie gladde en gave huid. Een huid zonder huidoneffenheden, zoals rare plekjes, bultjes, verdikkingen of wratjes. Ze mogen dan over het algemeen volkomen onschuldig zijn, maar ze zijn wel ontsierend. In dit blog vind je er meer informatie over en ook tips om ze minder zichtbaar te maken of er helemaal vanaf te komen.

huidoneffenheden

Milia’s

We kennen verschillende soorten huidoneffenheden. Milia’s bijvoorbeeld kunnen als erg vervelend worden ervaren. Milia’s worden ook wel gerstekorrels genoemd. Deze kleine, witte bultjes op je gezicht concentreren zich vooral rond de ogen en wangen. Ze ontstaan als resten dode huidcellen van de bovenste huidlaag – de zogenoemde hoornlaag – zich ophopen in een talgklier. Heb je een vochtarme of droge huid? Dan heb je meer kans op het ontstaan van milia’s. Bega niet de fout om een milia, net zoals een mee-eter, proberen uit te knijpen. Dit werkt niet en je kunt het verwijderen ervan dan ook beter aan de huidexpert overlaten. Het enige wat je zelf kunt doen om de milia’s minder te laten opvallen, is ze aan te stippen met een camouflagestick.

Fibromen

Steelwratjes of fibromen verschijnen spontaan, maar helaas verdwijnen ze niet vanzelf. Waarschijnlijk ontstaan de kleine, zachte, huidkleurige gezwelletjes door het wrijven van huid tegen huid of stof. Ook bij bepaalde medische aandoeningen – zoals diabetes en overgewicht – zie je ze vaker ontstaan. Deze huidoneffenheden komen vooral in het gezicht, op de hals, onder de oksels en bij andere huidplooien voor. Verwijder fibromen nooit zelf met een schaartje, mesje of touwtje. Er zijn wel speciale verwijderingscrèmes of -pleisters in de handel, maar een professionele behandeling is over het algemeen effectiever én veiliger.

Dermatosis papulosa

Deze zwartbruine bolletjes op de huid – meestal op het gezicht en in de hals – komen vaak voor bij mensen met een donkere huid of Aziatische roots. Hoe deze huidoneffenheden precies ontstaan, is niet bekend. Wel is duidelijk dat bij ongeveer de helft van de mensen die hier last van heeft erfelijkheid een rol speelt. Als het om kleine bultjes gaat, kun je ze wellicht nog met een camouflagestick aanstippen. Als je er écht vanaf wilt, doe je er verstandig je tot de huidspecialist te wenden.

Dé behandeling bij huidoneffenheden

In onze kliniek komen we vaak huidoneffenheden tegen. Ze komen in allerlei verschillende vormen en maten voor. Voor het weghalen ervan, maken we vaak gebruik van elektrische coagulatie. Met een klein naaldje prikken we de huidafwijking of het steeltje aan. Met behulp van stroom wordt het plekje verhit, waardoor het wordt weggebrand en uiteindelijk door het lichaam wordt afgestoten. De behandeling kan een wat branderig gevoel geven.

Meer informatie

Wil jij op een veilige en effectieve manier van je huidoneffenheden worden verlost? Neem dan eens contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Ervaringen

Ik ben al 13 jaar vaste klant van de HuidClinique in Amersfoort. Daar word ik altijd vakkundig door Maryam en haar collega’s geholpen. Voor mij bestaat er geen betere. Ook ga ik altijd heel enthousiast de deur uit, dus dat wil een heleboel zeggen.

- Wilma Ordelman

Ben al jaren klant bij HuidClinique. Maryam en haar team zijn uitstekend: altijd goed luisteren en goed advies geven. Ze zijn vakkundig en met ervaring en vooral aardig. Administratieve kant werkt bij hun ook perfect. Dank jullie wel.

- Ellie

Sinds ca. 2 jaar zijn mijn dochter en ik klant bij de Huidclinique. In eerste instantie zijn we bij de Huidclinique terecht gekomen voor mijn dochter (gezichtsbehandelingen). Zelf ben ik inmiddels ook klant geworden! De dames (zowel op de locatie Amersfoort als Utrecht) zijn heel professioneel en servicegericht en staan altijd klaar voor een eerlijk advies. We bevelen de Huidclinique aan iedereen aan!

- Konstantina

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!