Ontharen: welke methode heeft jouw voorkeur?

Ongewenste haargroei: elke keer word je er weer mee geconfronteerd. Je bikinilijn, oksel, armen en benen zien er zonder haar een stuk aantrekkelijker uit. Of misschien heb je last van overmatige haargroei tussen je wenkbrauwen en wil je af van die strenge blik. Dan is ontharen de enige oplossing. En daarbij maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent, want ook mannen zijn welkom bij ons. Ontharen kan op verschillende manieren. Voor welke methode kies jij?

ontharen

Scheren of ontharingscrème

Er zijn natuurlijk heel wat manieren om van die ongewenste haargroei af te komen. Er zijn snelle, pijnloze en relatief goedkope manieren zoals scheren (met de hand of met een apparaat) en ontharingsfoam of -crème. Je hebt supersnel een gladde huid. Het nadeel van scheren is echter dat je haren vrij snel weer aangroeien en ze dan meestal ook nog eens steeds stugger gaan aanvoelen. Een ander nadeel is de kans op scheerbultjes en irritaties. Een ontharingscrème geeft bij veel mensen een allergische reactie. Probeer de foam, spray of crème dus altijd eerst uit op een klein stukje huid. Ook wanneer je het al eerder hebt gebruikt.

Epileren, harsen of waxen

Is het de bedoeling dat de haartjes langer dan een paar dagen wegblijven? Dan is een manier waarbij je de haar met wortel en al verwijdert een betere manier van ontharen. Epileren, harsen en waxen zijn daar goede voorbeelden van. Epileren is een geduldwerkje, want daarbij verwijder je de haren één voor één. Bij harsen en waxen gaat dat veel sneller, maar het zorgt vaak wel voor het nodige ‘geklieder’. Ook moet je bij deze methodes de haren eerst een beetje laten groeien, voordat ze eruit getrokken kunnen worden. Maar het grootste nadeel is misschien nog wel dat het geen pijnloze behandelingen zijn. ‘Wie mooi wil gaan, moet pijn doorstaan’ is een spreekwoord dat hierbij beslist op zijn plek is.

Laat je goed informeren

Zou het niet veel gemakkelijker zijn als je ongewenste haargroei definitief verdwijnt en je er niet op de meeste onmogelijke momenten mee wordt geconfronteerd? Denk dan eens na over een definitief ontharen. IPL lijkt zo’n methode te zijn. Het nadeel is echter dat er niet bij elke puls dezelfde intensiteit gegeven kan worden, waardoor de kans dat de haren weer terugkomen aanwezig is.

Lichtgekleurde haartjes? Elektrisch epileren!

Elektrisch ontharen kan je voorgoed verlossen van ontsierende haartjes als deze wit, grijs, blond of rood zijn, maar kan natuurlijk ook worden toegepast bij donkere haren. Ook dit is, net als bij epileren, een methode waarbij haartje voor haartje wordt behandeld. Na een traject van gemiddeld acht keer elektrisch epileren zijn de haartjes voorgoed verdwenen.

Laserbehandelingen

Wanneer je donkere haren hebt die je permanent wilt verwijderen, kun je ook een laserbehandeling overwegen. HuidClinique is niet alleen gespecialiseerd in elektrisch epileren, maar ook in het definitief ontharen met een medische laser. Afhankelijk van jouw huid, de locatie en je haargroei kunnen we hiervoor verschillende apparaten inzetten:

  • Alexandrite laser
  • Nd:YAG laser
  • Diode laser
  • Mixed Technology laser

Permanent en pijnloos ontharen

Eerlijk is eerlijk: permanent ontharen is beslist duurder dan scheren, waxen, harsen, ontharingscrèmes of epileren. Maar dat zijn wel stuk voor stuk methodes die iedere keer weer terugkomen. En in de meeste gevallen dus ook iedere keer weer betaald moeten worden. Maar de duurdere prijs die je voor definitief ontharen hebt moeten betalen, vergeet je meteen als je op zo’n onverwachte, zonnige dag in het voor- of najaar, gewoon een rokje en een topje kunt aanschieten zonder dat je eerst moet kijken of er niet alweer stoppeltjes op je benen of onder je oksels zichtbaar zijn. Of wanneer je tijdens je vakantie in de zon niet om de paar dagen je bikinilijn hoeft bij te werken.

Tot gauw!

Wil je meer informatie? Neem dan gerust eens contact op, zodat we je er alles over kunnen vertellen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen zijn welkom bij ons. Overweeg je een laserbehandeling? Dan kun je tijdens een gratis consult alvast één testpulse krijgen op het te behandelen gebied, zodat je zelf alvast kunt ervaren dat onze medische laser écht pijnloos is. Maak meteen een afspraak. Tot gauw!

Ervaringen

Ik ken Maryam al jaren. Altijd tevreden de deur uit. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam.

- Naz

Ik kom al zo’n 10 jaar bij jullie en word elke keer naar tevredenheid behandeld. Vriendelijk personeel en ervaren!

- Senay

Ik ben super tevreden over Huidclinique. Heb zowel laserbehandelingen voor mijn benen gehad, als acne/huidbehandelingen.

- Felice

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!