Overmatige haargroei in het gezicht? Dit doe je eraan!

Iedereen heeft haargroei in het gezicht. Mannen, vrouwen, volwassenen, kinderen en alles daar tussenin. Maar hoeveel haargroei en hoe zichtbaar de haren zijn, dat verschilt nogal. Wanneer je last hebt van overmatige haargroei in het gezicht, dan kan dat heel vervelend zijn. Mogelijk voel je je onzeker en zoek je naar manieren om ervanaf te komen. Bij HuidClinique denken we graag met je mee.

overmatige-haargroei

Oorzaken van overmatige haargroei in gezicht

Overmatige haargroei in het gezicht bij vrouwen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Een van de belangrijkste oorzaken is een overschot aan mannelijke hormonen, zoals testosteron. Dit kan bijvoorbeeld komen door een aandoening zoals polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), een aandoening waarbij cysten op de eierstokken ontstaan en het lichaam overmatig mannelijke hormonen produceert. Overbeharing kan ook een bijwerking zijn van bepaalde aandoening of medicijnen, zoals anabole steroïden of androgenen. In andere gevallen is het simpelweg een erfelijk verschijnsel.

Wanneer heb je overbeharing?

Er is niet een heel duidelijke grens wanneer er sprake is van overbeharing, dit is meer een persoonlijke mening. De één vindt langere, blonde haartjes al storend, terwijl een ander dikke en donkere haren pas als ‘overbeharing’ categoriseert. Maar hoe jouw haargroei er ook uitziet, als je je eraan stoort en onzeker door voelt, is het belangrijk hier iets mee te doen. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt.

Mogelijke oplossingen

Misschien heb je al eens overwogen om je te scheren of epileren. Dat zijn mogelijkheden, maar helpen slechts tijdelijk. In het geval van scheren heb je aan het eind van de dag alweer last van stoppels. Wanneer je je onzeker voelt over het haar in je gezicht, wil je waarschijnlijk ook niet met stoppels rondlopen. Epileren is vaak erg tijdrovend en moeilijk bij jezelf uit te voeren. Voor meer permanente oplossing is het zinvol de huidtherapeut te bezoeken.

De expert vertelt

Bij een deskundige huidtherapeut kun je kiezen voor een laserbehandeling of elektrische epilatie.

  • Bijna alle haarkleuren, huidtinten, man of vrouw, kunnen we permanent verwijderen met een laserbehandeling. Bij HuidClinique gebruiken we de Thunderlaser, Alexandrite, ND:YAG of de Diodelaser. IPL raden we af, omdat deze laser minder effectief is.
  • Lichte haren: erg blonde haren worden niet opgepikt door de laser, waardoor de behandeling niet effectief is. Wel is elektrische epilatie een optie. Ook dit is een manier van permanente verwijdering van haren.

We helpen je graag

Heb jij last van overmatige haargroei in het gezicht? Dan helpen we je graag. De huidtherapeuten van HuidClinique hebben jarenlange ervaring in het vak en begrijpen heel goed hoe storend het is. Daarom doen we er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. In veel gevallen kan een behandeling ook vergoed worden. Neem gerust contact op.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!