Tips en tricks bij pigmentvlekken

Heb jij pigmentvlekken in je gezicht? Dan ben je echt niet de enige. Maar ook al is het heel normaal, het is ook begrijpelijk dat je er niet blij mee bent. Vaak oogt de huid ouder en vermoeider door vlekjes en onzuiverheden. Wil je pigmentvlekken verminderen of voorkomen? De huidtherapeut van HuidClinique denkt graag met je mee. Hierbij alvast wat tips en tricks om pigmentvlekken aan te pakken.

pigmentvlekken

Tips: let op je huidverzorging

Goede huidverzorging is cruciaal bij het verminderen of voorkomen van onzuiverheden. Ook pigmentvlekken kun je voor een groot deel aanpakken door je huid goed te verzorgen. Een aantal belangrijke tips hierbij:

  1. Gebruik elke dag zonnebrandcrème met een hoge SPF om (verdere) pigmentatie te voorkomen.
  2. Gebruik producten met vitamine C, niacinamide of retinol om de huid te helpen vernieuwen en zuiveren.
  3. Vermijd producten die irriterende stoffen bevatten, zoals alcohol of mentol.

Tips: maak goede leefstijlkeuzes

Eigenlijk is je huid een weerspiegeling van hoe jij voor jezelf zorgt. Maak jij gezonde keuzes? Dan is je huid waarschijnlijk ook gezond(er). Bepaalde leefstijlkeuzes hebben ook impact op pigmentvlekken in de huid:

  1. Zorg ervoor dat je niet te veel zonlicht op de huid krijgt. Blijf op het heetst van de dag in de schaduw of draag geregeld een hoed of pet.
  2. Een belangrijke: laat wondjes of plekjes met rust. Door te krabben of plukken aan de huid, kunnen littekens en donkere verkleuringen ontstaan.
  3. Daarnaast is het goed om te weten dat zwangerschap een rol kan spelen bij pigmentvlekken, vooral bij vrouwen met een olijfkleurige of donkerdere huidteint. Deze pigmentvlekken gaan vaak vanzelf weg.

Tips: specialistische hulp bij pigmentvlekken

Wanneer je al pigmentvlekken hebt, wil je er misschien iets aan doen om ze te verminderen. In dat kader zijn er een paar tips waaraan je kunt denken.

  1. Gebruik een huidverzorgingsroutine met producten die specifiek zijn gericht op het behandelen van hyperpigmentatie. De huidtherapeut kan je hierover adviseren.
  2. Overweeg een diepgaande peeling die de huid helpt vernieuwen. De meest effectieve vorm is een chemische peeling, deze kan alleen worden uitgevoerd door een huidtherapeut.
  3. Lasertherapie is een methode om pigmentvlekken te verwijderen, waarbij de huid vernieuwt en verfrist.

Twee waarheden

Net zoals met alle onzuiverheden gelden ook voor pigmentvlekken twee waarheden. Ten eerste: voorkomen is beter dan genezen, ten tweede: houd je routines en gezonde keuzes vol. De huidtherapeut kan goed met je meedenken welke routine bij jou en jouw leven past. Wil jij werken aan een mooie, zuivere huid? Dan is het een goed idee om te investeren in een consult en/of behandeling.

Geen groot kostenplaatje

Dat hoeft echt niet altijd een kostbare aangelegenheid te zijn. HuidClinique heeft contracten bij alle zorgverzekeraars. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kom je vaak in aanmerking voor vergoedingen voor een behandeling bij een huidtherapeut. Vraag dit vooral na bij je verzekeraar.

Persoonlijk advies

Ben jij eraan toe om een deskundig en persoonlijk huidadvies te krijgen? Bij HuidClinique staan onze huidtherapeuten graag voor je klaar. Neem vooral contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Ervaringen

Ben al jaren klant bij HuidClinique. Maryam en haar team zijn uitstekend: altijd goed luisteren en goed advies geven. Ze zijn vakkundig en met ervaring en vooral aardig. Administratieve kant werkt bij hun ook perfect. Dank jullie wel.

- Ellie

Sinds ca. 2 jaar zijn mijn dochter en ik klant bij de Huidclinique. In eerste instantie zijn we bij de Huidclinique terecht gekomen voor mijn dochter (gezichtsbehandelingen). Zelf ben ik inmiddels ook klant geworden! De dames (zowel op de locatie Amersfoort als Utrecht) zijn heel professioneel en servicegericht en staan altijd klaar voor een eerlijk advies. We bevelen de Huidclinique aan iedereen aan!

- Konstantina

Ten eerste zijn deze dames zeer vakkundig. Ik voel me hier thuis. Ze geven goede advies en doen hun werk perfect. Ik zal iedereen aanraden.

- U.

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!