Veel gestelde vragen over laserontharing

Een zijdezachte huid: wie wil dat nou niet? Laserontharing maakt een zijdezachte huid mogelijk! Steeds meer mensen kiezen voor laseren om voor een lange periode hun haargroei te verminderen. Dit blog neemt alle onduidelijkheden over laseren uit de weg en vertelt je waarom laseren de perfecte methode is voor haarvermindering.

Laserontharing

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerd licht om de haarzakjes te beschadigen. Hierdoor wordt de haargroei vertraagd of gestopt. De haarzakjes zijn vaak zo erg beschadigd dat ze afsterven en niet meer terug kunnen groeien. Na het laseren kun je nog een enkele keer last hebben van haargroei, maar dit is veel dunner en lichter dan het eerst was. De methode kan op veel lichaamsdelen worden toegepast, zoals de benen, bikinilijn, oksels, borst en het gezicht. Meestal is laserontharing geschikt voor alle huidtypes en huidskleuren, maar je huidtherapeut kan je daar meer over vertellen.

Hoeveel lasersessies zijn er nodig om resultaat te zien?

Er zijn meestal 6 tot 10 sessies nodig om de haargroei optimaal te reduceren. Het aantal sessies hangt af van het behandelgebied, het aantal haren en de dikte en kleur van de haren. Tussen de laserbehandelingen zitten tussenpozen van een aantal weken. Hoeveel tijd er tussen de sessies zit hangt af van het te behandelen gebied, hoe snel je haren terug groeien en hoeveel behandelingen je al hebt gehad. De huidtherapeut kan het beste inschatten hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe vaak deze behandelingen moeten plaatsvinden. Omdat laseren niet 100 procent permanent is, wordt er aangeraden om elke 6 tot 12 maanden een onderhoudsbehandeling te plannen.

Is laseren pijnlijk?

Omdat iedereen de procedure van laseren anders ervaart, is het niet zeker vast te stellen of laserontharing volledig pijnloos is. De meeste mensen vinden de behandeling goed te verdragen en beschrijven het als een lichte prikkeling en een warm gevoel. Het wordt vaak vergeleken met een speldenprikje of een elastiekje wat tegen je huid aanschiet. Om ongemak te verminderen, bevat het laserapparaat van de HuidClinique een ingebouwde koeling die het warme gevoel beperkt.

Zijn er bijwerkingen na een laserbehandeling?

Na een laserbehandeling wordt je huid vaak rood en opgezwollen. Binnen enkele uren of dagen zullen deze bijwerkingen verdwijnen. Zeldzame bijwerkingen kunnen verkleuring van de huid of blaarvorming zijn. Als je hier last van hebt, is het belangrijk om de huid goed te koelen met een cold pack of een aloë vera gel. Als de warmte niet afneemt en de huid blijft irriteren, neem dan contact op met je huidtherapeut. Bij HuidClinique Amersfoort kun je ook nazorgcrème verkrijgen. Daarnaast geven we je advies welke crèmes je het best kunt halen bij de drogist of apotheek.

 Zijn er speciale nazorginstructies en mag ik scheren na een behandeling?

Na de behandeling krijg je altijd het advies om blootstelling aan de zon te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken om complicaties te voorkomen. Wanneer je geen warmte meer voelt op de huid mag je bodylotion of dagcrème gebruiken. Deze crèmes moeten niet te vet zijn, omdat de huid daardoor afgesloten wordt en de overtollige warmte het lichaam niet kan verlaten. Tussen de behandelingen door mag je scheren, maar niet harsen of epileren.

Wordt laserontharing vergoed door de zorgverzekering?

Laserontharing wordt meestal niet vergoed door je zorgverzekering. Als je te maken hebt met een doorverwijzing van een arts, kan de behandeling wel worden vergoed. Wil je meer weten over de vergoeding van lasertherapie? ZorgKiezer kan je verder helpen. Wil je een behandeling inplannen? Plan een gratis consult en laat je huid snel weer stralen!

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!