Een huidtherapeut behandelt de zieke en beschadigde huid. Hiervoor heeft zij de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34).
Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en beschadigde huid behandelt en ook verzorgt, verfraait de gezonde huid. HuidClinique is een paramedicus (bij het Kwaliteitsregister Paramedici is vermeld).
Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandeling.
HuidClinique is directe toegang voor de patiënten. Wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Wanneer een patiënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidClinique, zal de algemene anamnese uitgebreid worden met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.
De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering.
Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen.
HuidClinique behandelt patiënten met:
Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici