Zo word je oedeem de baas

Een cosmetisch en fysiek probleem als oedeem is ontzettend vervelend. Om het goed te kunnen behandelen, is het eerst belangrijk om te weten wat de aandoening precies inhoudt. Je schoenen zitten steeds strakker, het vocht laat je zwaarder voelen en ook letterlijk worden, wellicht zit de zwelling ook in je armen. Gelukkig is er voor dit probleem een oplossing die HuidClinique je graag vertelt.

oedeem

Wat is oedeem?

Kort gezegd is het een vochtophoping op lichaamsdelen waar normaal weinig tot geen vocht aanwezig is. Denk hierbij aan je voeten, enkels, armen of knieën. Je kunt het herkennen door je vinger op de opgezwollen plek te leggen. Druk vervolgens en haal je vinger weer weg. Als je huid niet gelijk terugveert en er een soort putje achterblijft, is de kans groot dat er sprake is van oedeem.

Ontstaan van

Je lichaam voert vocht minder goed af bij dit probleem en dat komt vaak door een onderliggende aandoening. Het is daarom altijd belangrijk om langs de huisarts te gaan. Grote kans dat er één van deze drie soorten wordt opgenoemd:

  • Lymfeoedeem: hierbij is er sprake van een beschadiging of aandoening aan je lymfestelsel. Dit kan aangeboren zijn. Het kan ook een gevolg zijn van een operatie, zoals het weghalen van lymfeklieren bij kanker of een ongeluk.
  • Veneusoedeem: we hebben het hier over een niet goed werkend veneuze systeem, ook wel je bloedvaten genoemd. Veroudering of trombose zorgt voor veneusoedeem.
  • Lipoedeem: als laatste is er nog lipoedeem. Dit betekent ‘ophoping van vocht én vet’. Het is een chronische aandoening aan je vetweefsel, die in de meeste gevallen op je heupen en benen tevoorschijn komt.

Tips meegegeven

Goed, het is duidelijk dat je oedeem hebt. Maar wat valt er nu daadwerkelijk tegen te doen? Als huidspecialist geef ik je eerst graag een paar tips voor thuis mee. Probeer bijvoorbeeld zo weinig als kan voeding met zout te eten. Zout houdt namelijk nog meer vocht vast. Drink wel genoeg water, zodat je lichaam vocht beter kan gaan afvoeren. Daarnaast zijn wisseldouches van warm naar koud het ook waard om te proberen. Dit stimuleert namelijk je doorbloeding. Als laatst kan ik je meegeven: maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Draag comfortabele schoenen en sokken of een ander fijn kledingstuk om je de plek heen heen.

Behandelmogelijkheden

De tips zullen voor verlichting zorgen. Maar om het echt bij de horens te vatten, is er meer nodig. Daarom hebben we bij HuidClinique oedeemtherapie. Deze behandeling bestaat uit manuele lymfdrainage, bewegingsoefeningen en ambulante compressietherapie. Als je er behoefte aan hebt, kan de aangewezen specialist ook therapeutische, elastische kousen aanmeten. De combinatie aan technieken zorgt voor een krachtige werking. En dus ook voor een fijn resultaat! Ben je benieuwd? Neem gerust contact met ons op voor vragen of het maken van een afspraak.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!