Overbeharing: de feiten en fabels

Niemand zit te wachten op overbeharing. Helaas heeft je lichaam soms andere plannen. Er groeien veel dikke, donkere haren op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren te zien zijn. Denk aan tussen je wenkbrauwen of op je armen. Begrijpelijk dat je eerst meer wilt weten over dit fenomeen voordat je actie onderneemt. Maar het internet staat vol fabels. Wat is er nu eigenlijk waar en niet waar?

Overbeharing

Overbeharing is genetisch

Dit is een feit. Voor de geboorte werd al in je genen bepaald hoeveel haargroei je krijgt, in welke hoeveelheid en de dikte van de haren. Wanneer je vader of moeder te maken heeft met overbeharing, is de kans groot dat jij er ook mee te maken krijgt. Genetica speelt dus wel degelijk een rol. Maar het kan zijn dat het later ontstaat. Dan zijn externe factoren, bijvoorbeeld medicijnen, zwangerschap of PCOS (polycycsteus-ovarium-syndroom) wellicht de reden van je overmatige haargroei.

Scheren maakt je haar dikker

Het is begrijpelijk dat je dit aanneemt door eigen ervaring. Na het scheren hebben je haartjes stompe puntjes. Dit creëert een optische illusie. Ze lijken donkerder en dikker, maar dit is dus helemaal niet waar. Scheren heeft geen invloed op de dikte, kleur of groeisnelheid van je haartjes. Alleen je haargroeicyclus reguleert en beïnvloedt deze aspecten.

Hormonen hebben ook invloed

Lichaamseigen stofjes die je haargroeicyclus wél in de war kunnen brengen, zijn hormonen. Het is dus een feit. Je hormonen reguleren je lichaam. Wanneer je veel haartjes hebt onder je oksels of op je intieme lichaamsdelen, benen, bovenlip of een andere plek, is een overschot van het mannelijke hormoon ‘testosteron’ de oorzaak. Daarnaast zorgen anticonceptie en de overgang ook voor hormonale veranderingen, waardoor overbeharing kan ontstaan.

Overbeharing verdwijnt vanzelf

Dit is zeker een fabel. Overbeharing is geen klacht die vanzelf verdwijnt. Misschien zijn er momenten dat je haren minder teruggroeien, door zwangerschap of lichte haaruitval door ouderdom. Toch komt het in de meeste gevallen weer terug en blijven de haartjes storend. Voor definitieve ontharing van overbeharing is een professionele behandeling nodig.

Laserontharen is een definitieve oplossing

En daarom is dit een feit. Bij laserontharing wordt de kern van je haarzakjes aangepakt. De straling vernietigt je haarzakjes, waardoor je haren niet meer teruggroeien. Er zijn wel meerdere behandelingen nodig om alle haartjes aan te pakken. Dit komt door je haargroeicyclus. Wanneer er net een paar haartjes in de rustfase zitten wanneer er wordt gelaserd, kunnen die vooralsnog tevoorschijn komen. Na ongeveer zes tot acht behandelingen is je gewenste plek voor 80% glad! Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!