Acne: wat jij kunt doen!

Aan de binnenkant van je huid kan er, zonder dat je het doorhebt, van alles gebeuren. Denk aan het verstopt raken van je talgklieren. Ze raken ontstoken en daardoor ontstaan puistjes. Je krijgt te maken met acne. Een huidprobleem dat je liever niet in de spiegel ziet. Daarom vind je in dit blogartikel de nodige tips bij acne.

acne

1. Laat acne met rust

Bij acne geldt eigenlijk: kom er zo weinig mogelijk aan. Hardnekkige bewegingen, zoals boenen, scrubben of uitknijpen, verergeren de ontstekingen namelijk nog meer. Het beschadigt je huid en je huid wordt nog kwetsbaarder voor infecties. Stomen lijkt misschien een goed plan. Maar ook dit zorgt ervoor dat poriën meer verstopt raken. Stoom laat dode huidcellen namelijk opzwellen en daardoor kunnen je poriën hun functie niet meer uitvoeren.

2. Pas op met zon

Er wordt gezegd dat zon helpt om de puistjes te verminderen. Dit komt doordat een bruine huid het minder laat opvallen. Maar uv-straling is zeker niet goed voor je acne. Je huid droogt uit door zon. Als reactie maakt je huid daardoor extra talg aan. En extra talgproductie is nu net hetgeen wat je niet kunt gebruiken. Bescherm je huid daarom extra goed met een zonnebrand, het liefst met een hoger factor.

3. Reinig en exfolieer je huid

Naast zonnebrand opsmeren zijn reinigen en exfoliëren net zo van belang. Door je huid goed schoon te houden, maak je poriën losser en wordt je huid gladder. Het exfoliëren haalt de opgestapelde dode huidcellen weg, waardoor verstoppingen verdwijnen. Koop wel altijd een milde reiniger en exfoliant. Zo beschadig je je huid niet verder.

4. Technieken en apparaten inzetten

Het thuis verzorgen van je acne is al een stap in de goede richting. Maar wanneer het erg hardnekkig is, is er meer nodig. Bij HuidClinique kunnen wij verschillende technieken en apparaten inzetten:

  • Acnetherapie
  • Chemische peeling
  • Microdermabrasie
  • Laserbehandeling
  • Dieptereiniging

Aansluitende aanpak

Maar iedere acnehuid is weer anders. Daarom maken we altijd een behandeling op maat. We nodigen je daarom graag eerst uit voor een intakegesprek. Daar bekijken we je huid nauwkeurig. Ook komen we er graag achter wat de trigger is. Het kan namelijk ook door voeding, stress, hormonen of bacteriën komen. Op basis van de verzamelde informatie stellen we een aansluitende aanpak op. Dat zal bestaan uit een behandeling en persoonlijk verzorgingsadvies. Samen gaan we weer voor een gezonde huid!

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!