Alles over… huidveroudering

Huidveroudering is een veel voorkomend probleem. Het is onvermijdelijk, omdat ouder worden een natuurlijke proces is en je huid vanzelf ook meegaat. Geleidelijk komen er rimpels en fijne lijntjes tevoorschijn. Maar wat weet je verder eigenlijk van huidveroudering? In dit blogartikel lees je informatie die je wellicht nog niet wist.

Huidveroudering

Huidveroudering vertragen

Het huidverouderingsproces is niet te vermijden of te stoppen. Toch kan het proces wel vertraagd worden. Smeer bijvoorbeeld je huid elke dag in met zonnebrand. Door je huid te beschermen tegen de zon, heeft uv-straling minder effect op je huid. Daardoor vermijd je diepere rimpels. Daarnaast is het belangrijk om roken en alcohol te vermijden. Hetzelfde geldt voor stress. Al deze externe factoren drogen je huid uit, waardoor er sneller veroudering ontstaat.

Invloed van slaap

Naast huidverzorging speelt een gezonde levensstijl dus een cruciale rol. Onderdeel hiervan is voldoende slaap. Je slaapgewoonten hebben namelijk aanzienlijk invloed op je huidgezondheid. Onvoldoende slaap leidt tot verminderde productie van hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die je huid glad en stevig houdt. Zorg ervoor dat je iedere nacht minstens acht uur slaapt. Dit bevordert de aanmaak van melatonine in je lichaam. Deze stof gaat celschade tegen. Bovendien ondersteunt melatonine het huidherstel en de productie van collageen.

Glycatie

Collageen en elastine zijn de twee belangrijke eiwitten voor je huid. Ze zorgen voor elasticiteit en stevigheid, waardoor er minder snel huidveroudering ontstaat. Maar deze eiwitten kunnen worden gedwarsboomd door glycatie, oftewel versuikering. Suikers zetten zich vast op collageen en elastine. Hierdoor verharden en beschadigen ze en wordt het lastiger voor je huid om te herstellen en te onderhouden. Daarom is het belangrijk om niet te veel suikers binnen te krijgen.

Gezichtsuitdrukkingen

Wist je dat gezichtsuitdrukkingen rimpels en fijne lijntjes kunnen veroorzaken? Kijk maar eens in de spiegel. Wanneer je je ogen fijn knijpt, krijg je kraaienpootjes. En wanneer je fronst, ontstaan er rimpels op je voorhoofd. De rimpels verdwijnen weer wanneer je je gezicht ontspant. Maar herhaalde gezichtsuitdrukkingen hebben impact op de structuur en elasticiteit van je huid. Het verslapt en dat maakt dat je gevoeliger wordt voor vroegtijdige huidveroudering. Natuurlijk hoef je niet volledig gezichtsuitdrukkingen te vermijden, dat is onmogelijk. Maar het is wel goed om je hiervan bewust te zijn.

In goede handen

Huidveroudering is misschien niet te vermijden, maar met de juiste aanpak kan het wel degelijk flink verminderd worden. Bij HuidClinique B.V. ben je in goede handen. Wij hebben diverse, diepwerkende behandelingen om je huid te verbeteren, zoals onze unieke anti-aginglasers. Wij werken onder andere met de Youlaser voor anti-aging en lasers die je huid verstrakken, voor een facelift zonder chirurgische ingreep. Wil je graag meer weten welke behandeling of verzorging jouw huid nodig heeft? Neem gerust contact met ons op!

Ervaringen

‘Loop nu een jaar onderbehandling bij huidclinique amersfoort. Het is fantastisch geen ontstekingen of ingegroeide haren meer zo onwijs blij met het resultaat tot nu toe. Ze zijn daar zo vriendelijk en weten precies wie je bent. Hebben echt een hart voor hun patiënten. Komt weining voor zó begaan met de mensen. Heel lief en warm ontvangen. En nog steeds als ik binnen kom!’

- Richella

‘Ik ben een jaar onder behandeling geweest met microdermabrasie en ik ben echt supertevreden met het resultaat!! In het begin had ik zo mijn twijfels erover, maar het helpt echt heel goed als je acne en/of onzuiverheden hebt.’

- Meranda de Jong

‘In korte tijd goed resultaat, vriendelijke medewerkers. Ik ben supertevreden!!!’

- Suna

Plan een

gratis consult

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Plan een gratis consult en laat uw huid weer stralen!